Draugs vai paziņa

Pusaudžu vecumā visi paziņas šķiet esam draugi. Diemžēl mazās dzīves pieredzes dēļ pusaudži vēl nemāk izvērtēt, kuri ir īstie draugi, un kuri par tādiem tikai izliekas. Ar bērniem pārrunāju viņu piedzīvotās situācijas, lai novērtētu, vai tie, kas tā rīkojušies, ir patiesi draugi.

Vai patiess draugs tevi rupji apsaukās un citu klātbūtnē apcels? Vai patiess draugs, tev nezinot, ievietos profilu ar taviem attēliem pieaugušo iepazīšanās portālā?

Tikai gadiem ritot saproti, ka patiesu draugu nemaz tik daudz nav. Varētu pat teikt, ka tas ir retums. Visi lielākoties ir tikai paziņas.

 

Pirmsjāņu lietavas gan tiešā, gan pārnestā nozīmē

Ārā drēgns un sākušās pirmsjāņu lietavas. Tā kā šodien ir pēdējā darbadiena pirms Jāņiem, daži jau ielīgo svētkus. Šogad gan būs ilga dzeršana (precīzāk – tautas nodzeršanās), jo iekrīt 5-as brīvdienas. Visu cieņu senlatviešu tradīcijām, bet mūsdienās Jāņi diemžēl pārtapuši par dzērāju svētkiem.

Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko