Attālinātās mācīšanās rezumējums pēc pirmās nedēļas

Skolēniem uzdevu patstāvīgo darbu – no pieciem mājās esošajiem priekšmetiem, ievērojot kompozīcijas likumus, izveidot un uzzīmēt (nekrāsojot un neēnojot) klusās dabas kompozīciju. Gatavais darbs viņiem jānofotografē un jāatsūta man pa e-klases pastu.

Ja ir kļūdas, skolēna atsūtīto darbu Paint programmā izlaboju ar sarkanu līniju. Tad šo izlaboto darbu nokopēju uz Gimp un saglabāju .jpg formātā. Tad es e-klases pastā skolēnam uzrakstu atbildi, izanalizējot darbā pieļautās kļūdas un paslavējot par pareizo. Parasti šī sarakste sastāv no 5-10 teikumiem. Tad vēstulei pievienoju izlabotā darba failu, nosūtu skolēnam un e-klasē ielieku vērtējumu.

Lai šādi atbildētu katram skolēnam, es tērēju apmēram 8-10 minūtes. Bet man ir 340 skolēni. Tas nozīmē, lai atbildētu visiem kvalitatīvi, man nākas ziedot 2720-3400 minūtes, kas sastāda 45-57 stundas. Pie tam skolēni atsūta e-pastus gan 8.30 no rīta, gan 23.30 vakarā, gan darbdienās, gan brīvdienās, un es uz tiem cenšos pēc iespējas ātrāk atbildēt. Tā, ka rezultātā sanāk strādāt vairāk nekā tad, ja to darītu klātienē, esot skolā.

 

Prieks par pavasari

Kamēr vēl nav ieviests aizliegums iziet laukā no mājas, katru dienu cenšos izbaudīt dabas mošanos. Šodien nogāju vairāk kā 10 km.

Meža zeltstarīte.

Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko