Mana dienasgrāmata 2019

Hobijs atgriežas

Esmu iegājusi šūšanas azartā. Startu gaida vēl trīs audumi.

 

Smaržas

Visa pilsēta smaržoja pēc ceriņiem.


Uzraugs

Es nespētu strādāt par veikala apsargu, kas visu darba dienu pavada, staigājot šurpu turpu gar kasēm un uzraugot pircējus. Tas man šķistu bezgala garlaicīgi. Šodien šādu garlaicību izjutu uz savas ādas. Nostāvēju klases priekšā trīs stundas klusumā un mierā, kamēr 9-tie rakstīja latviešu valodas eksāmenu. Laikam tomēr eksāmena vadīšana priekš skolotāja ir nevis pagodinājums, bet savā ziņā pārbaudījums un sods.


Noslēdzies aplis

Manuprāt, katras pāra attiecības ir kā aplis. Tas var būt ļoti liels vai pretēji – pavisam mazs. Kad attiecības pārtrūkušas pusceļā, aplis nav noslēdzies un tu paliec ar nepabeigtības sajūtu, neziņu un klusām cerībām. Ja tomēr pēc kāda laika abiem izdodas izrunāties un salikt visu pa plauktiņiem, lai saprastu, kāpēc noticis tā kā noticis, aplis var arī noslēgties. Un tu saproti, kāpēc turpinājums nav iespējams. Jāsāk veidot jauns aplis.

 

Mežs ienāk pilsētā

Pusnaktī braucu uz staciju pretī meitai. Gar piecstāvmājas atkritumu tvertni, kas atrodas netālu no meža, lodāja rudaste. Pēdējā laikā mežs diezgan bieži ienāk mūsu pilsētā. Ezis, cauna, lapsa – jau kļūst ierasti ciemiņi daudzdzīvokļu namu pagalmos.


24. maijs, piektdiena

26.05.2019.

Diskomforts

Kuņģa problēmas - signāls par ilgstošu iekšēju satraukumu.


Par vai pret

Lai arī Eiropas Parlamentā no mūsējiem nekādas lielas jēgas līdz šim nav manītas, tik un tā aizgāju nobalsot. Kaut vai tamdēļ, lai būtu mazāk procentu krieviski noskaņotajai partijai, kas pēdējo gadu laikā pamatīgi izsaimniekojusi Rīgu.

 

ZZ čempionāta stulbums

Uzskatu, ka ZZ čempionāta organizētāji ir pāršāvuši pāri strīpai, jo 25. maijā, kad ārā +190C un ūdens tilpnēs vēl nav pilnībā sasilis, lika skolēniem piedalīties atrakcijās, kurās jālec ūdenī (nevar zināt, cik vēl tā ūdenstilpne tīra) un jāpeld. Mans dēls nav memmuks. Uz baseinu staigājis vairākus gadus, bet šādu pārbaudījumu aukstā ūdenī bez veselības problēmām turpmākajās nedēļās, var izturēt tikai rūdītais.


Bez saules nespēju

Lietus un vēsums radīja rudenīgu noskaņu un nostaļģiju.


Pēdējā vizuālās mākslas stunda

Tā kā visi darbi bija izdarīti jau laicīgi un gala vērtējumi izlikti, pēdējā vizuālās mākslas stundā biju solījusi atļaut skolas sporta laukumā spēlēt futbolu. Diemžēl labo nodomu iztraucēja lietus, tāpēc viena klase izdomāja labu futbola aizvietojumu, proti, skolas 1. stāvā, kur atrodas garderobe ar skapīšiem un nav nevienas mācību telpas, spēlēt paslēpes. Labi, ka šo aktīvo darbošanos, kas bērniem sagādāja patiesu prieku un aizrautību, nepamanīja mācību daļas pārzine. Būtu dabūjusi pa mici arī es.


Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko



Tumši pelēkās krāsas datumos ievietoti raksti.




pārdomas 

 

Bērni veido interesantāku un pilnvērtīgāku pieaugušo dzīvi.