Mana dienasgrāmata 2020

Pirmā braukšana

Dēlam pirmā braukšanas nodarbība. Jautāju, kā esot gājis.

Dēls: “Instruktors teica, lai, uzsākot braukt, spiežu gāzes pedāli. Nezināju, cik stipri, tāpēc spiedu pedāli no visa spēka, kā tad, kad spēlēju bungas...”


Vissvarīgākā detaļa

Kad nopērc veikalā durvis, kādas tev patīk, nav teikts, ka varēsi durvīs ieliktajai WC slēdzenei izvēlēties iepatikušos aizgriezni un rokturi. Man vispirms nācās pieskaņot pie slēdzenes pāreju (plastmasas sūdiņš 2 cm garumā), bet tad, atkarībā no šīs pārejas resnuma – izvēlēties aizgriezni un rokturi.

Vissvarīgākā detaļa – pāreja, no kuras bija atkarīgs, kādu WC aizgriezni un rokturi iegādāties.


Lielā ziņkārība

Meitas dzīvokļa kaimiņiene ar savu ziņkārību mani nebeidz pārsteigt. Kā atbraucu uz dzīvokli, tā viņai pēkšņi uzrodas kaut kādas darīšanas, lai mūsu ceļi krustotos. Cilvēkam taču interesē, kā remonts norit blakus dzīvoklī, un ko mēs jaunu esam iegādājušies. Jau vairākas reizes slapstījās ap logiem (dzīvoklis atrodas 1. stāvā) ar atrunu, ka aplūko savu jasmīnkrūmu vai arī sauļojas. Tagad nākas turēt ciet aizvērtus aizkarus pat remonta laikā, kad logi ir vaļā.


Brangais guvums

Ieliku mugursomā fotoaparātu un devos uz mežu, lai raitā solī izietu ierasto 4 km garo maršrutu. Nebija ieplānota ne sēņošana, ne ogošana. Tikai pastaiga. Taču ieraugot tādu brīnumu starp mellenājiem, kur katru dienu garām iet desmitiem cilvēku, es nevarēju to atstāt mežā.

Izmērīju sēnes garumu – 22 cm.

Kad atgriezos ar lielo baraviku mājās, abi ar vīru sēdāmies uz riteņiem un braucām uz mežu. Ārā turējās apmēram +280C, tāpēc daudzi savu brīvdienu pavadīja pie ūdens, un mežā gandrīz neviena nebija. Tikai mēs un ļoti daudz sēņu.


Vai tiešām vecums ir šķērslis?

Var jau aizbildināties ar vecumu, bet neesmu gatava jaunu aktīvo izpriecu baudīšanai. Nezinu, kam vajadzētu notikt, lai mani pierunātu, piemēram, uzkāpt uz SUP dēļa. Nav jau tā, ka nevēlos izmēģināt ko jaunu, tomēr, gadiem ritot, esmu kļuvusi piesardzīgāka (varbūt bailīgāka?).

 

Vasaras krāšņums

Tik bieži negadās redzēt košu varavīksni.


Zobu fotokamera

Jaunās tehnoloģijas nebeidz pārsteigt. Šodien tika fotografēti mani zobi. Fotoaparāts pēc formas līdzinājās elektriskajai zobu birstei. Daktere to virzīja gar maniem zobiem un planšetē rādījās attēli.


11. augusts, otrdiena

13.08.2020.

QR kods

Var jau būt, ka jauniešiem mans šodienas sasniegums šķitīs tāds sīkums vien, bet es pati, bez citu palīdzības atradu, kā savu sagatavoto mājas lapas atvērumu pārvērst QR kodā*.

* QR kods (Quick Response Code) veidots no kvadrātveida laukuma, kurā izvietoti mazi melni laukumiņi. Šajā kodā var ietvert jebkādu tekstu, saiti uz web lapu, e-pastu, vizītkartes informāciju u.c. Vairums viedtālruņu QR kodu var nolasīt ar fotokameru un speciālu programmatūru (QR Code reader).


Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko



Tumši pelēkās krāsas datumos ievietoti raksti.




pārdomas 

 

Bērni veido interesantāku un pilnvērtīgāku pieaugušo dzīvi.