Rijīgais periods

Gadu no gada Ziemassvētku brīvlaikā pieņemos svarā. Brīvdienu dīkdienība un svētku gardais mielasts prasa savu. Vēl esmu pamanījusi, ka mana apetīte atkarīga no gaisa temperatūras. Jo ārā kļūst aukstāks, jo mana ēstgriba palielinās. It sevišķi uz treknākiem ēdieniem un saldumiem. Vienīgais mierinājums, ka katru pavasari organisms labprātīgi šo lieko svaru arī zaudē, jo, kļūstot siltākam laikam, pāreju uz zaļbarību.

 

Mētelis

Lielāko dienas daļu pavadīju šujot mēteli. Biju to piegriezusi apmēram pirms diviem mēnešiem, bet tā kā daba lutināja ar siltiem laikapstākļiem, nebija vajadzības šūt.

 

Viltīgā desa

Pirms nepazīstamu pārtikas produktu pirkšanas, kārtīgi izlasām sastāvdaļu sarakstu. Vīrs vēlējās nopirkt desu iepakojumā. Ātri pārskrienot pāri sastāvdaļu cipariem nopriecājāmies, ka 100 g produkta satur 59 g cūkgaļas un 48 g liellopu gaļas. Pēc tam sākām rēķināt, ka 59 + 48 = 107 g. Kā 100 g desas var saturēt 107 g gaļas? Un kā ar citām sastāvdaļām?

Tekstu izlasījām otro reizi un tikai tad pieleca, ka, lai pagatavotu 100 g produkta, izmantoti 107 g gaļas (droši vien gaļa vieglāka palikusi karsēšanas procesā). Uzskatu, ka tā ir pircēju maldināšana, jo marķējumā jāuzrāda, cik grami katras sastāvdaļas ir produktā, nevis, cik grami sastāvdaļu izmantots, lai pagatavotu produktu.

Mājas lapā ievietoti oriģināli autora darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Pieejamos rakstus, zīmējumus un fotogrāfijas  NEDRĪKST  PĀRPUBLICĒT.

© Sanita Nikitenko