Ziema

Rīts... Slidens ceļš. Nežēlīgi sastrēgumi Rīgā. Uz ceļa divas avārijas.

Vakars... Slapjš sniegs. Maksimālais braukšanas ātrums 50 – 60 km/h. Bērni uz sniegotā kalniņa iemēģina ragavas.

Viennozīmīgi - sākusies ziema.

 

Burvestība

Animācijas filmā “Drošsirde” (2012. gads) ar pasakai cienīgu sižetu apspēlētas mātes un meitas attiecības. Pretodamās mātes ieteikumiem, meita dusmās aizskrien no mājām un nonāk mežā, kur palūdz raganai, lai tā ar burvestību māti padara citādu. Ragana Drošsirdei iedod saindētu kēksu, kuru ieēdot, māte pārvēršas par lāci. Tikai tad meitene noprot, ka izdarījusi milzīgu kļūdu, jo pasūtot burvestību, viņa nemaz nebija domājusi māti tik kardināli padarīt citādu. Ragana arī nebija nekāda ļaunā, jo atļāva divas dienas apdomāt, vai burvestību atstāt vai noņemt. Ja meita neatteiktos no sava iesākuma nodoma, māte par lāci paliktu uz visu mūžu, bet viņa nepalika.

Noskatījos filmu un mātes lomā ieraudzīju sevi. Tā vien šķita, ka saindētais kēks uz vairākiem gadiem iestrēdzis arī manā kaklā. Vai tiešām esmu kā lācis meitas acīs, kam burvestība tā arī nav noņemta?

Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko