Ekskursijas 4. diena - Sāmsala

Pa ceļam uz Serves pussalu (no tās redzams Kolkas rags), akmeņainajā jūras krastā tūristi sacēluši simtiem akmens tornīšu. Līdzīgi tornīši bija redzēti jau iepriekš, tāpēc bērni neizrādīja vēlmi kāpt laukā no mašīnas. Abi ar vīru uzcēlām vienu tornīti, jo biju lasījusi ticējumu, ja pāris uzcels akmens tornīti, viņi kopā dzīvos ilgi un laimīgi.

Meklējot piemērotus akmeņus, uz vairākiem pamanīju gliemežvāku un zivs skeletu fosilijas. Sāku staigāt pa pludmali un vākt interesantākos akmeņus līdzi vešanai uz mājām. Tas bērnos izraisīja interesi. Viņi izlīda laukā no mašīnas un arī sāka lasīt akmeņus. Vēlāk nevarēju iedabūt atpakaļ mašīnā, lai brauktu tālāk. Tik interesanti bija. Gluži kā sēņošana.

Nakšņojām piejūras mājiņā līdzās zeltainam labības laukam. Lai arī vīrs visu bērnību pavadījis laukos, viņš sajūsminājās, ka pirmo reizi mūžā apmeklē tualeti un dušu gandrīz lauka vidū.

Sīkāku ekskursijas aprakstu lasīt šeit.

Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko