Jaunmodernie termini

Esmu noklausījusies jau vairākas Riga TechGirls organizēto kursu “Cilvēcīgi par tehnoloģijām” lekcijas. Pēc visa stāstītā sapratu, ka jaunmodernais termins “dizaina domāšana” patiesībā ir inovatīvā domāšana, kad tiek analizētas lietotāja vēlmes un paradumi, kā arī izstrādātas jaunas stratēģijas jebkādu produktu ražošanā. Termins “dizains” vairs nepilda gadu desmitiem iesakņojušos funkciju, jo dizains līdz šim asociējās tikai ar fizisku objektu, kas citu vidū izceļas ar ko īpašu.

Otrais jaunmodernais termins, kas parādās darba piedāvājumos IT sfērā - UX (user expierence). Tā ir lietotāju pieredzes un paradumu pētīšana pirms programmatūras izveides. Klausoties lekciju, atcerējos par agrāk mācīto mārketingā, kur arī viens no procesiem ir potenciālo pircēju vēlmju izzināšana un mērķauditorijas izpēte. Te nu vietā būtu teiciens – “Tie paši vēži - tikai citā kulītē.”

Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko