11. maijs, pirmdiena

11.05.2020.

Tēma: E-GRĀMATAS Dienasgrāmatas Mana dienasgrāmata 2020

Bezčeku pakalpojumi

Visu nakti nevarēju aizmigt. Domas kavējās pie applūdušā meita dzīvokļa, jo augšējā stāva kaimiņš ne vakar, ne šodien nevēra vaļā durvis (kas vainīgs, tas bailīgs). Ūdeni viņa dzīvoklī nogrieza un vainu atklāja tikai šodien ap pulksten 19 vakarā. Tas nozīmē, ka mūsu dzīvoklis tika pludināts vairāk kā 24 stundas.

Mājas vecākā pateica, ka santehniķa izsaukšana būs jāsedz man ar kaimiņu uz pusēm (kur tas dzirdēts, ka cietušajam jāmaksā), jo biedrība (dzīvokļu īpašnieku biedrība) to nesedzot. Prasīju santehniķim čeku, bet viņš strādājot bez tā. Zvanīju mājas elektriķim, lai apskatās divas elektrības kārbas sienā, jo plūdi skāruši arī tās. Viņš arī strādājot bez čekiem. Vai šajā valstī kāds pakalpojums vispār tiek veikts, nomaksājot nodokļus? Santehniķi, elektriķi, auto mehāniķi, frizieri u.c. dzīvo zili zaļi bez čeku izsniegšanas, tāpēc medicīnai un izglītībai naudas nepietiek.

Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko