Saldenā garša (1.) Jau otro dienu mutē šķebinoši saldena garša. Ēdiens un ūdens uz neilgu laiku to mazina. Pēc tam garša atgriežas. Internetā uzgāju, ka saldo garšu mutē var izraisīt augsts glikozes līmenis, un tā var būt viena no cukura diabēta pazīmēm. Negribētos ticēt, jo cukuru ikdienā nelietoju. Vienīgais - ēdot augļus vai saldumus. Vēl saldo garšu var izraisīt deguna dobuma iekaisums, kad vīrusu vai baktēriju ietekmē mainās garšas sajūtas, jo tiek traucēta receptoru darbība. Tas gan varētu būt, jo pirms dažām dienām noķēru vīrusu. Varbūt pat kovidu. Nezinu, jo testu netaisīju. Vēl salda garša rodas vielmaiņas traucējumu dēļ (nepietiekams uzturs vai pārēšanās). Šis jau ir ticamāk, jo skolā ēst aiziet nav laika, tāpēc pusdienas ieturu, kad pārnāku mājās – ap pulksten 17. Un tad es ēdu, ēdu, ēdu, kamēr pārēdos. Aizgāju nodot visas iespējamās analīzes – glikozes, aknu, vairogdziedzera un vēl visādas citādas, kādas meita atsūtīja whatsapp. Šādos jautājumos pie ģimenes ārstes varu vairs neiet, jo uzticos savai personīgajai dakterītei. |
Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.
© Sanita Nikitenko |