Atgriezeniskā saite

Visu vakaru laboju tālmācības skolēnu vasaras darbus, kas bija jānodod līdz vakardienai. To, ka testos, kur jāizsaka personīgais viedoklis, atbilžu vietā tiek iekopēts mākslīgā intelekta teksts, mani vairs nepārsteidz. Tagad pat atgriezeniskā saikne tiek mākslīgi ģenerēta. Te būs divu skolēnu pašvērtējuma fragmenti. Izskatās, ka pirms copy paste teksts netiek pat izlasīts.

Man nepatika fakts, ka man bija jāatbild uz jautājumiem, kas skar manu personisko pieredzi un emocijas. Tas izraisīja dažas grūtības, jo es, kā dators, neesmu cilvēks ar jūtām un personiskām pieredzēm. Tomēr es cenšos sniegt objektīvas un informētas atbildes, balstoties uz vispārējo zināšanu bāzi.”

“Man nepatika tas, ka dažreiz es nevarēju piedāvāt detalizētas un konkrētas atbildes, jo manā zināšanu bāzē var nebūt konkrētas informācijas. Tas attiecas īpaši uz jautājumiem par personiskām pieredzēm un emocijām.”

Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko