Šujamistabas skapis

05.08.2014.

1.

2.

Viena mūsu dzīvokļa istaba ar starpsienu sadalīta divās atsevišķās telpās. Mazākajā telpā, kura savu mazo izmēru dēļ (1,8 X 1,8 m) drīzāk atgādina kambarīti, iekārtota mana šujamtelpa. Pie divām šujamtelpas sienām izvietojies stūra skapis, bet pie trešās sienas – galds ar šujmašīnu.

Kad galdniecībā pasūtīju šujamtelpas skapi, īpaši piedomāju pie tā, kur likšu gadu gaitā sakrātos šūšanas materiālus. Lai tie nemētātos vienā lielā kaudzē, katram atvēlēju mazu atvilktnīti (1.). Uz katras atvilktnītes pielīmēju uzrakstu, kādi šūšanas materiāli tajā atrodas.

Atvilktnīšu uzraksti:

1. Kokvilnas diegi, sutašs

2. Gumijas

3. Auklas

4. Mulinē diegi

5. Pērlītes

6. Mežģīnes

7. Dekoratīvās un slīpā diega lentes

8. Dekori, sprādzes, aplikācijas

9. Aizkaru lentes, riņķi, knaģi

10. Rāvējslēdzēji, eža lentes (līplentes)

11. Šujamdiegu spoles

12. Šķēres, tamboradatas, adāmadatas

13. Pogas

Skapī izveidoti speciāli plaukti arī gludekļiem un gludināšanas dēlim (2.).


1.

2.

2004. gadā žurnālam "Mājas&Dārzs" gatavoju publikāciju (3.) un ar akrilkrāsām nokrāsoju divus koka pakaramos. Toreiz divus pakaramos nokrāsoja arī mana piecgadīgā meita. Uz visiem četriem pakaramajiem apģērbi tiek kārti vēl joprojām.

 

3.


 

Visbiežāk izmantotajiem virtuves piederumiem, piemēram, nažiem, vienmēr jāatrodas pa rokai, tāpēc tos neturu plauktā. Veikalā pie pirtslietu precēm ieraudzīju koka alus kausu un uzreiz sapratu, kur to pielietošu savās mājās.


 

1.

2.

Plastmasas trauciņi ar vāku, kuros glabāju garšvielas, laika gaitā saskrāpējās un ieplīsa. Lai noslēptu trūkumus, tos aplīmēju ar zaļām lapiņām, kas izgrieztas no mitrumizturīgas līmplēves (1.). Gatavojot materiālu grāmatai "Rudens. 100 radošas idejas", ar līmplēves lapiņām aplīmēju arī stikla trauku (2.).

Līmplēve (orakāls) tiek izmantots uzlīmējamās reklāmas izgatavošanā. Līmplēve nopērkama rakstāmlietu veikalā.


Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko



Tumši pelēkās krāsas datumos ievietoti raksti.




pārdomas 

 

Bērni veido interesantāku un pilnvērtīgāku pieaugušo dzīvi.


lasītākie raksti tēmā

pēdējā mēneša laikā