Putnu būrītis

11.08.2014.

1.

2.

Kā nodarbināt 10 – 12 gadus vecu puiku ziemas mēnešu brīvdienās tā, lai brīvais laiks netiktu izniekots pie datora un TV? Abi ar vīru nolēmām, ka sestdienās mūsu dzīvokļa virtuve uz dažām stundām pārvērtīsies par galdniecības darbnīcu. Būvmateriālu veikalā nopirkām dēļus un citus piederumus, kas nepieciešami putnu būrīša gatavošanai. Vīrs internetā atrada rasējumus ar izmēriem un gatavošanas gaitu. Tajā ziemā tika uzmeistaroti vairāki putnu būrīši (1.). Iespējams, ja putnu būrītis tiktu nopirkts jau gatavs, tas izmaksātu lētāk, bet mēs vēlējāmies, lai dēls iemācās kaut ko praktisku un dzīvei noderīgu.

Ja putnu būrīti paredzēts iekārt pie mājas augošā kokā, to var skaisti nokrāsot vai apgleznot (2. un 3.).


Sēdspilvens

11.08.2014.

 

Piusas smilšakmens alu muzeja ēkā (Igaunijā) krēsli izgatavoti no koka bluķiem. Lai būtu mīkstāka sēdēšana, uz tiem uzlikti spilveni. Daži no tiem uzšūti pavisam neierasti – no džinsa vai velveta svārkiem (1.). Varbūt kādam ienāk prātā sēdspilvenu izgatavot, piemēram, no krekla?


Ceļojot pa Igauniju, uzmanību piesaistīja āra tualetes aizbīdnis ar zaļu un sarkanu krāsojumu.


Aizkaru stanga

11.08.2014.

Lauku mājā aizkaru stangas vietā var izmantot koka zaru, kam notīrīta miza. Tikai jāievēro, ka zaram jābūt pēc iespējas taisnākam, lai pa to slīdētu auduma lentītes vai koka riņķi.


Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko



Tumši pelēkās krāsas datumos ievietoti raksti.




pārdomas 

 

Bērni veido interesantāku un pilnvērtīgāku pieaugušo dzīvi.


lasītākie raksti tēmā

pēdējā mēneša laikā