Pilsētas

 

Friedrichshafen

Friedrichshafen ir Vācijas pilsēta Bodensee ezera ziemeļu krastā. Tā atrodas netālu no Šveices un Austrijas robežām. Šajā pilsētā pavadījām 7 naktis, tāpēc, braucot kārtējā ekskursijā, mums katru dienu nācās šķērsot gan Austrijas, gan Šveices robežpunktus. Brīžiem mums jau sajuka, kurā valstī atrodamies.

Friedrichshafen kartes fragments ar apskates objektiem.

 

Friedrichshafen kartes fragmentā parādīts pilsētas centrs. Ar sarkaniem taisnstūriem atzīmētas vilciena stacijas, jo paralēli ezera krastam šajā posmā ir sliedes.

 

1. Publiskā peldvieta par nelielu samaksu. Atvērta līdz pulksten 20. Bijām tur tikai vienu reizi, jo pārējās dienās atgriezāmies no ekskursijām ap pulksten 19 un tik vēlu nebija vairs vērts uz pludmali iet. Ļoti jauka vieta ar ģērbtuvēm, zālāju, lieliem kokiem (ja nu kādam gribas pasēdēt ēnā) un caurspīdīgu ūdeni. Tā kā ezers krasta zonā ir sekls, pieaugušie pa tiltiņu var ieiet “dziļāk” ezerā. Stāvot uz tiltiņa varēja redzēt, ka netālu no peldētājiem tīri labi jutās vairākas apmēram 80 cm garas zivis.

 

2. Iespaidīga Pils baznīca, kas ir privāta rezidence. Diemžēl atvērta līdz pulksten 18, tāpēc mēs uz to noraudzījāmies tikai caur vārtiem.

 

3. Grezns tiltiņš - pils piestātne.

 

4. Mini parciņš – pastaigu vieta.

 

5. Ezera krasta promenāde. Te vakarpusē ļoti daudz cilvēku. Arī ēstuvju te ir daudz.

 

6. Skatu tornis. Mums paveicās tajā uzkāpt laikā, kad pār pilsētu pārlaidās oranžīgi dzeltenā saulrieta gaisma.

 

7. Cepelīna izgudrotāja Ferdinanda fon Cepelīna muzejs. Mēs tur nebijām.

 

8. Prāmju piestātne.

 

9. Ezerā izveidota strūklaka.

 

2. Pils baznīca.

 

6. Skatu tornis.

 

6. Skats uz pilsētu no skatu torņa.

 

8. Prāmju piestātne.

 

 

Meersburg

Meersburg ir Vācijas pilsēta Bodensee ezera krastā. Tā atrodas salīdzinoši netālu no iepriekš aprakstītās pilsētas Friedrichshafen. Meersburg pazīstama ar savu viduslaiku vecpilsētu un veco pili, kas celta 7. gadsimtā.

Kad ar prāmi braucām no Mainau salas uz naktsmītnes pilsētu, viena no pieturvietām bija arī Meersburg.

 

 

Lindau

Lindau ir Vācijas pilsēta Bodensee ezera austrumu pusē, Bavārijā. Uz pilsētas ģerboņa attēlota liepa, kas norāda uz iespējamo pilsētas nosaukuma izcelsmi, jo “linde” vācu valodā nozīmē “liepa”. Vēsturiskā pilsēta atrodas uz salas, ko ar kontinentu savieno autoceļu tilts un dzelzceļš.

Apgleznotā celtne redzama no abām pusēm.

 

Nezinu, kāda iemesla pēc lauvas skulptūra apklāta ar sarkanām lupatiņām.

 

 

 

Pilsētā pamanīju izstādes reklāmu, kurā uzmanību piesaistīja populāru mākslinieku vārdi – Manē, Monē, Gogēns, Renuārs u.c. Abas ar meitu aizgājām. Nekas īpašs. Kopā izstādīti 27 nezināmi un agrāk neredzēti darbi. Tur bija arī viena Pikaso un divas Vorhola gleznas.

 

 

Konstanz

Konstanz ir Vācijas pilsēta, kas atrodas Bodensee ezera krastā netālu no Vācijas un Šveices robežas.

 

Gleznojumi uz māju sienām.

 

Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko




Aizkulises

Lai ceļojuma apraksts būtu pilnīgāks, izmantotas internetā uzietās kartes.

 

Vairākās pilsētās pamanīju interesantas izkārtnes un laternas.

 

Vēsturiski šādām mājām sākumā izbūvēja koka karkasu, bet pēc tam tukšumus aizpildīja ar javu.

 

Pamanīju, ka vairākās pilsētās ir tādas mājas, kuru fasādi rotā smalku zvīņu raksts.

 

Cik noprotu, šāda veida sētiņu pie personīgās mājas arī var uzskatīt par etnogrāfijas elementu.

 

Vācijas pilsētā Friedrichshafen no rīta pie māju sētām redzami izlikti atkritumu maisi. Vakarpusē braucot uz viesnīcu, maisi bija redzami atkal. Vai nu atkritumu vedējs tos nesavāca, vai arī iedzīvotāji maisus izlika vakarā, domājot par nākamo rītu.

 

Speciāli maisi, ar kuru palīdzību tiek apūdeņoti koki.

 

Austrijas pilsētas Bregenz pašā centrā uz vienas mājas palodzēm izliktas savdabīgas lelles. To fonā plīvo varavīkšņu krāsas karogs.

 

Vēl Bregenz pilsētā interesantas likās "bārkstainās barjeras", kas liedza gājējiem un riteņbraucējiem nepiemērotā laikā šķērsot dzelzceļa sliedes.

 

Vācijas pilsētā Friedrichshafen kāda kafejnīca iekārtojusies Bodensee ezera krastā. Kā galdiņi tur tiek izmantotas sarkanas plastmasas kastes. Neredzēju, vai tajās cilvēki gluži kā uz paplātēm atnes ēdienu uz izvēlēto vietu. Bet tā būtu interesanta ideja.

 

“Bīber piparkūka” ir Šveices tradicionālā piparkūka, kuras sastāvā it kā esot mandeles un medus, taču garšas ziņā tā nevar pārspēt ne latviešu piparkūkas, ne pumperniķeļus. Uz katra piparkūkas iesaiņojuma atšķirīgs attēls. Bišofbergeru ģimene šos gardumus gatavo jau četrās paaudzēs.

 

Staigājot pa Davosa un Klostera kalniem (Šveice), kopā ar meitu lasījām akmeņus. Viesnīcā nācās no dažiem šķirties, lai koferis nepārsniegtu pieļaujamo svaru.

 

Švarcvaldes reģionā noteikti jāpagaršo tradicionālā ķiršu torte. Ja vēlas, to var “apšpricēt” ar šņabi.