Mana dienasgrāmata 2021

Slapjā sporta diena

Skolas sporta dienu pārsteidza pamatīga lietusgāze ar krusu. Vējš izpluinīja lietussargu, atstājot virs galvas tik vien kā plīvojošu lupatiņu. Stāvēju sporta laukuma vidū un skaļi smējos, jo sapratu, ka nav kur sprukt; tik un tā būšu cauri slapja.


4. septembris, sestdiena

05.09.2021.

Ogres teātrī

Kā iespējams paturēt galvā tādu teksta apjomu? Skatījos Ogres teātra izrādi (vērtējums šeit) un apbrīnoju aktierus, kas patiesībā nemaz nav profesionāli aktieri.


Kojas sauc

Lai gan mācības paredzētas attālināti, dēls ar milzīgām somām devās uz RTU kojām (kopmītnēm), jo vēlas būt patstāvīgs. Nemaz necentos atrunāt, ka attālināto mācību laikā mājās būtu labāk. Pilnībā atbalstīju viņa lēmumu. Vismaz tur ar viņu neviens neucināsies.

Kad dēls bija pavadīts līdz stacijai, atceļā, ejot uz mašīnu, pamanīju puisi mana dēla vecumā, kas arī bija apkrāvies ar vairākām somām. Kādā no tām grabēja trauki. Arī manējam somā bija trauki, tāpēc nebija grūti izskaitļot, ka puisis dodas uz Ogres tehnikuma kojām. Piedāvāju viņu aizvest līdz tām. Varbūt kāds Rīgā palīdzēs arī manējam.


Darbdienas sēņotāji

Kaut arī vakar bija pilns mežs ar sēņotājiem, gluži viss netika nolasīts. Palika arī mūsu priekam.


Šopingotāja

Apmēram gadu nebiju lielveikalos pirkusi sev ne apģērbu, ne apavus. Kad strādā attālināti, pucēšanās izpaliek, tāpēc beidzot nolēmu sevi palutināt un noorganizēju kārtīgu šopinga dienu.


Enerģizācija

Pirmā diena, kad novadīju stundas. Saulaina un enerģijas pārpilna. Mani uzlādēja tas, ka redzēju, kā skolēni ar degsmi uztvēra to, ko viņiem uzdevu darīt.


Mans kartupeļu maiss

Lai ievērotu epidemioloģisko situāciju, vienas klases skolēni uzturas vienā telpā, un pie viņiem nāk mācību priekšmetu skolotāji. Līdz ar to man nācās iegādāties lielu vīriešu mugursomu, kurā pārnēsāt skolēnu zīmējumus. Smejos, ka šogad uz skolu eju ar kartupeļu maisu, jo soma pēc formas atgādina maisu.


Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko



Tumši pelēkās krāsas datumos ievietoti raksti.




pārdomas 

 

Bērni veido interesantāku un pilnvērtīgāku pieaugušo dzīvi.